dropdown

18 Ocak 2016

Sünnet sonrası ilk doktor kontrolü | Paraz 26 Günlük

Her ne kadar çok ağlamış olsam da, yeni doğanlar gerçekten çok hızlı iyileşiyormuş. Evet Kerem'in pipisi baya kırmızı, derisi yüzülmüş şekilde duruyor ama 2 günde gözle görülür bir iyileşme oldu.
Doktor özellikle günlük hayatımızda bir değişiklik yapmamamızı belirtmişti. Kerem'i nasıl kucağımıza alıyorsak yine öyle aldık, altını nasıl değiştiriyorsak o şekilde devam ettik. Sadece her altını açtığımızda pipisinin üzerine bir parça Bactroban merhem sıktık, asla elimizle sürmedik. Merhemi yukardan pipiye gelecek şekilde tuttuk, sıktık ve düşen bir parça merhemin pipinin üzerine düşmesini sağladık sadece, ve sonra altını bağladık. Çişin doğal bir iyileştirici etkisi olduğundan, altını bağlamakta bir problem yok. Kerem ilk gün sadece biraz geç çiş yaptı, ama doktor bunun normal olduğunu, ve olabileceğini söylemişti zaten. Ben gene de endişelendim tabiki, ama sonradan çok şükür normale döndü. Bir de ilk 2 gün kakanın pipiye bulaşmaması için çok sık altını değiştirdik hem gece hem gündüz.

Pazartesi akşamüstü sünnet kontrolüne Melo ve annem ile beraber gittik. Efe toplantısı yüzünden katılamadı. Yine karlı bir gün...

Neyseki herşey yolunda, doktor bir sorun görmedi. Artık banyo yapabilirmiş :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder