dropdown

22 Ocak 2016

Bebekler günde kaç mL (cc) anne sütü içmeli | Bebek bakım bilgileri 2

Bebekler günde ne kadar anne sütü almalı? 2 haftalık veya 1 aylık bir bebek kaç cc anne sütü içerse doyar? Elektrikli göğüs pompası ile bebek 2 haftalıkken mememizden ne kadar süt sağabiliyor olmalıyız?

Siz de benim gibi bu tip sorulara takılanlardansanız aşağıdaki bilgiler sonunda sizi çok rahatlatacak... Kerem nerdeyse 2 haftalık olduğundan beri hergününü saat saat not ediyorum. Kaçta uyandı, kaç dakika emdi, çiş/kaka yaptı mı, kaçta uyudu, ne kadar uyudu... ve uyanınca yine yeni baştan herşeyi not ettim... Tracy Hogg'un kitaplarını okuyanlar bu not alma durumuna alışkındır zaten... gerçekten çocuğun bir rutini var mı yok mu görmek açısından da işe yarıyor bu notlar.

Doktorumuzdan aldığımız bilgilere göre, bebekler bebeğin kilosuna bağlı olarak her 3 saatte bebeğin kilosunun 56'da 1'i kadar ml süt içmeli.

kg / 56 = x mL Anne Sütü

Örnek olarak 4200 gr'lık bir bebek, aşağıdaki hesaba göre her 3 saatte bir 75 mL süt içmelidir.

4200 / 56 =  75 mL Anne sütü almalıdır.





Burdaki 56 rakamı nerden geliyor?
Bir bebek sahip olduğu her kilogram başına 24 saat içinde 100 kalori almalıdır. 4.2 kg olan bir bebeğin 420 kalori alması gerekmektedir.

100 mL anne sütü (veya 100 mL mama) 70 kaloridir. Burdan hesapla, 420 kaloriye tekabül eden anne sütü 600 mL / gün (24 saat) olur.

3 saatte bir olacak şekilde bir bebek günde 8 kere besleniyorsa, 600/8=75 mL 3 saatte bir bebeğin içmesi gereken anne sütü miktarı olmaktadır.


Benim bebeğim daha fazla içiyorsa...
Merak etmeyin... benimki içiyor mesela. Adeta doymuyor. Hala hergün bana, "benim sütüm bu çocuğa yetecek mi?" cümlesini kurdurtacak kadar içiyor. Moralimi bozuyor, hep aç hep aç... doyuramıyorum. Bir seferde 110 - 120 cc içebiliyor...

Doktorumuza, biz bu çocuğu çok mu besliyoruz, ya obez olursa diye sordum. anne sütüyle beslenen bir bebek istediği kadar kilo alsın, obez olamaz dedi. Aklınızda bulunsun, içiniz rahat etsin, bol bol emzirin... çocuk obez olmazmış :)


2 yorum:

  1. Babalık Testi

    Oldukça kolay bir şekilde yapılabilen ve kısa süre içerisin de sonuçlarını alabileceğiniz babalık testi için sizlere hizmet vermekteyiz.

    Hizmetlerimiz genel olarak tüm dna testlerini içerir anne , babalık , kardeşlik testi dahil yerli sermaye ile kurulan laboratuvarlarımız ile size tüm dna testlerin de hizmet verebilmekteyiz.

    Fiyatlarımızı bu yüzden euro veya dolar üzerinden değil “TL” üzerinden baz alarak sizlere vermekteyiz.

    Yaptırmak istediğiniz dna testi için sipariş verirken müşteri notu alanına bilgi vermeniz yeterli olmaktadır.
    Tüm test sonuçlarımız %100 gizlilik altında tutulmaktadır ve 3. şahıslar ile paylaşılmamaktadır.
    Online dna test kitimizi satın alarak hızlıca babalık, annelik ve diğer testler için süreci başlatabilirsiniz..

    Babalık Dna Testi

    YanıtlaSil
  2. Kızım 3 aylik annesinden emiyor fakat yine ariyor esiminde 90 cc sutu var yetiyormu acaba

    YanıtlaSil