Bebeklere gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz pasta tarifimi, Cake Smash organizasyonlarınız için de kullanabilirsiniz. Nasıl yaptığımın detayları aşağıda. Afiyet Olsun!
Bizim adetimiz
olmamasına rağmen son yıllarda popülerlik kazanan Cake Smash, yani pasta
parçalama, bebeklerin 1 yaş doğum günü kutlamalarının bir parçası haline geldi.
Ben de çok hoş görseller yakalayabileceğimi ve güzel anılar yaratabileceğimi
düşünerek, Kerem’in Cake Smash pastasını kendim yaptım, üstelik sağlıklı!
Internette
yaptığım araştırmalarda hep bol kremalı (butter cream) ve gıda boyalı pastalara
denk gelmiştim. Ama açıkçası, biraz şekere karşı olmasam da, Kerem’e gıda
boyalı bir şey yedirmeyi içime sindiremedim. Ve sonunda bu tarifi uydurdum.
Kek için malzemeler:
1.
3 yumurta
2.
½ su bardağı şeker
3.
1 yemek kaşığı yoğurt
4.
½ su bardağı zeytin yağ
5.
½ su bardağı süt
6.
2 su bardağı un
7.
1 paket kabartma tozu
8.
1 paket vanilya
|
Kreması için Malzemeler:
1.
500 mL süt
2.
2 yemek kaşığı un
3.
1 yemek kaşığı nişasta
4.
1 yumurta
5.
1 yemek kaşığı şeker
6.
1 paket vanilya
7.
1 yemek kaşığı tereyağı
8.
1 orta boy muz
|
Kek arası için 1 portakalın
suyu
|
|
Üzeri için, isteğe göre
süsleme şekerleri ve mum yerine konabilecek cake pops’tan yapılma 1 rakamı
|
Kek için önce
sadece pandispanya yapmayı denedim, ama umduğum kıvamı tutturamayınca, bu
tarifi yaptım. Her kek gibi, önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz, sonra sıvıları
(yoğurt, yağ, süt) ekliyoruz. En son da katıları eleyerek (un, kabartma tozu,
vanilya) karışıma katıyoruz ve mikserin en düşük seviyesinde çok kısa süre –
1-2dk – karışım homojen olana kadar karıştırıyoruz. Bu aşamayı bir spatula ile
elle de hep aynı yöne karıştırarak yapabilirsiniz. Amaç kekin içine hapsolan
havayı kaçırmamak. Çünkü kekin iyice kabarmasını, sünger gibi pofuduk olmasını
istiyoruz ki kat kat kesebilelim. Elde ettiğim kek hamurunu 18cm’lik Kerem için
özel aldığım kelepçeli kek kalıbına boşalttım. Bu kek kalıbı oldukça derin ve
pişirdiğim keki 3 kat kesebilmeme olanak verdi.
18cm'lik Zenker Kek kalıbını Kadıköy'de Bilko Pastacılık'tan aldım |
Pasta kreması
olarak da, Kerem 1 yaşına girdiği için bildiğiniz muhallebi hazırladım. Krema
için yazdığım malzemelerin hepsini soğuk ve çiğden bir tencerenin içine
topladım ve çırparak pişirdim. Muzları koymadan önce çatalla ezdim ve muhallebi
koyulaştıktan sonra da pürüzsüz olması için blendardan geçirdim. Böylece az
şekerli, muz sayesinde tatlanmış güzel bir muhallebim oldu.
Kekin ara
katlarını portakal suyu ile ıslattıktan sonra hazırladığım muhallebiyi sürdüm. En
son kekin üstünü ve yanlarını da bu muhallebi ile kapladım. İçinde muz olduğu
için rengi de hafif sarı oldu, ama bana çok sade geldiği için üzerine biraz
minik renkli inci pasta süslerinden serptim. Pastanın
üzerindeki herşeyin yenilebilir olmasını istediğim için de, Cake Pops yaparken,
bir miktar kek hamurunu, 1 rakamı kalıbı ile kestim, dondurdum, üzerini
çikolataya banıp pasta süslemelerinden serptim ve ortaya bu şahane pasta çıktı.
Cake Pops (Kek
topları) tarifim için tık: Cake Pops (Kek Topları) Nasıl Yapılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder