dropdown

13 Ocak 2017

Cake Pops (Kek Topları) Nasıl Yapılır?

Cake pops, yani kek topları evde kalmış eski kekleri değerlendirmek için yapılabilecek çok güzel bir yöntem. Ama tabiki taze hazırlanmış bir keki de kullanabilirsiniz. Ben Kerem'in doğumgünü için, masada dekor gibi gözükmesi için hazırlamıştım, nasıl yaptığımı da bu yazıda anlatmaya çalıştım.



Malzemeler
  • 3 iri dilim Kek - Hafif bayatlamış, kurumuş olanlar tercih sebebidir
  • 50 gr Labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı Pudra şekeri
  • 10 gr tereyağ 
  • Süt, göz kararı kullanılacak 
  • Kuvertür çikolata 
  • Kek çubukları 
  • Süsleme şekerleri


Önce keki, robotta un haline gelene kadar çekmemiz gerekiyor. Ayrı bir kapta labne peyniri, pudra şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Su gibi akışkan bir kıvam elde etmemiz lazım. Daha sonra kek ve kremayı karıştırarak, ellerimizle yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım, o nedenle bu aşamada hamur size sert gelirse, yavaş yavaş süt ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur homojen ve yumuşak bir kıvam aldığında artık hazırız demektir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top halinde yuvarlayıp, yağlı kağıt koyduğumuz bir tepsiye diziyoruz. Toplar hazır olduktan sonra 10 dakika buzdolabında bekletmemiz lazım.
Bu arada biz de 80 gr kadar kuvertür çikolatayı benmari usulü, eritmeliyiz. Çikolatayı yakmamak için bu yöntemi seçiyoruz. Topları dolaptan çıkartıp, önce çikolataya batırdığımız çubukları toplara batırıyoruz. Böyle yapmamızın sebebi, çikolata donduğunda çubuk ve kek topları birbirine yapışacak ve ters çevirdiğimizde düşme riski olmayacak. Eğer çubuğu direkt kek topuna batırırsanız, kek çubuktan düşebilir.
Çubuk keke iyice yapıştıktan sonra artık ilk topu alıp çikolataya batırabiliriz. İnce bir tabaka çikolata ile kapladıktan sonra 1-2 dk bekleyin. Çikolata donmaya yakın, eğer süsleyecekseniz, süsleme şekerlerine batırabilirsiniz, böylece çikolata şekerlere akmaz, ve bozulmadan şekerler çikolatanın yüzeyine yapışabilir.
Kek toplarını en zoru muhafaza etmek. Bunun için çubukları saplayabileceğiniz bir zemin (köpük, strafor gibi) olursa süper. Yoksa bir bardağın içine de koyabilirsiniz ama o zaman biraz yatay kalacaktır. Pasta malzemeleri satan dükkanlarda strafor altlıklar mevcut, bir tane alabilirsiniz.
Bir diğer püf nokta ise, strafor üzerinde çubukları batıracağınız delikleri önceden açın. Çünkü çikolataya bulanmış kekle beraber çubuğu ilk defa batırmak zor olacaktır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme