Cake pops, yani kek topları evde kalmış eski kekleri değerlendirmek için yapılabilecek çok güzel bir yöntem. Ama tabiki taze hazırlanmış bir keki de kullanabilirsiniz. Ben Kerem'in doğumgünü için, masada dekor gibi gözükmesi için hazırlamıştım, nasıl yaptığımı da bu yazıda anlatmaya çalıştım.
- 3 iri dilim Kek - Hafif bayatlamış, kurumuş olanlar tercih sebebidir
- 50 gr Labne peyniri
- 1 yemek kaşığı Pudra şekeri
- 10 gr tereyağ
- Süt, göz kararı kullanılacak
- Kuvertür çikolata
- Kek çubukları
- Süsleme şekerleri
Önce keki, robotta
un haline gelene kadar çekmemiz gerekiyor. Ayrı bir kapta labne peyniri, pudra
şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Su gibi akışkan
bir kıvam elde etmemiz lazım. Daha sonra kek ve kremayı karıştırarak,
ellerimizle yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım, o nedenle bu
aşamada hamur size sert gelirse, yavaş yavaş süt ilave ederek yoğurmaya devam
edin. Hamur homojen ve yumuşak bir kıvam aldığında artık hazırız demektir.
Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp top halinde yuvarlayıp, yağlı kağıt koyduğumuz
bir tepsiye diziyoruz. Toplar hazır olduktan sonra 10 dakika buzdolabında
bekletmemiz lazım.
Bu arada biz de
80 gr kadar kuvertür çikolatayı benmari usulü, eritmeliyiz. Çikolatayı yakmamak
için bu yöntemi seçiyoruz. Topları dolaptan çıkartıp, önce çikolataya
batırdığımız çubukları toplara batırıyoruz. Böyle yapmamızın sebebi, çikolata
donduğunda çubuk ve kek topları birbirine yapışacak ve ters çevirdiğimizde
düşme riski olmayacak. Eğer çubuğu direkt kek topuna batırırsanız, kek çubuktan
düşebilir.
Çubuk keke iyice
yapıştıktan sonra artık ilk topu alıp çikolataya batırabiliriz. İnce bir tabaka
çikolata ile kapladıktan sonra 1-2 dk bekleyin. Çikolata donmaya yakın, eğer
süsleyecekseniz, süsleme şekerlerine batırabilirsiniz, böylece çikolata
şekerlere akmaz, ve bozulmadan şekerler çikolatanın yüzeyine yapışabilir.
Kek toplarını en
zoru muhafaza etmek. Bunun için çubukları saplayabileceğiniz bir zemin (köpük,
strafor gibi) olursa süper. Yoksa bir bardağın içine de koyabilirsiniz ama o
zaman biraz yatay kalacaktır. Pasta malzemeleri satan dükkanlarda strafor
altlıklar mevcut, bir tane alabilirsiniz.
Bir diğer püf
nokta ise, strafor üzerinde çubukları batıracağınız delikleri önceden açın.
Çünkü çikolataya bulanmış kekle beraber çubuğu ilk defa batırmak zor olacaktır.
Afiyet Olsun
What is the difference between a casino and a sportsbook?
YanıtlaSilThe 삼척 출장마사지 term casino (which is one of 광양 출장안마 the 목포 출장안마 most 통영 출장마사지 popular gambling platforms) is a gambling term that describes the use of 계룡 출장마사지 casino equipment.